Tichetele personalizate sunt obligatorii!
Up Romania va emite tichete de masa pe suport electronic!
Branduri noi te asteapta la cumparaturi inspirate cu tichetele Cadhoc!
Te invitam la concurs! Castiga o tableta Samsung, un voucher in valoare…
Noutati despre tichetul de masa electronic
Alege sa cresti profitul companiei si sa-ti motivezi colaboratorii!
  • Engleza
  • Franceza
  • Romana
Construieste motivatia Daruieste motivatia Bucura-te de Motivatie Sustine motivatia Creste motivatia

Un plus de bunastare pentru angajati si economii pentru societate. O solutie de motivare zilnica ce creste performantele unei companii.

Cadouri de sarbatori, stimularea echipei, protocol sau promovarea produselor, Cadhoc ofera economii si satisface orice gust si standard social!

Cea mai buna solutie pentru primele de vacanta si pentru reducerea cheltuielilor companiei. Folositi noul produs pentru vacante romanesti!

Un instrument dedicat, care asigura folosirea corecta a fondurilor alocate programelor sociale (bugete de stat, fonduri cu destinatie sociala, etc.)

Avantaj financiar oferit salariatilor care renunta la concediul de crestere a copilului in favoarea reluarii activitatii profesionale.

Tichete de masa

Cheque Dejeuner, un instrument eficient de management!

Tichetele de masa Cheque Dejeuner sunt un important avantaj economic si social, ce creeaza un echilibru intre asteptarile salariatului si economiile pe care o societate trebuie sa le faca.
Conform Legii nr. 142/1998, acordarea de tichete de masa este o masura sociala ce vine in sprijinul salariatilor, deoarece reprezinta echivalentul unei mese zilnice fara taxe suplimentare.
Societatea ofera angajatilor cu contract individual de munca un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare. Tichetele de masa nu se acorda pentru zilele in care se primeste diurna, zilele de concediu sau pentru zilele libere platite. Sumele oferite in tichete de masa sunt destinate exclusiv produselor alimentare si sunt scutite de taxe patronale si salariale ,cu exceptia impozitului pe venit aplicat la sursa.

Intrebari frecvente

Economii lunare de 110* lei pentru fiecare salariat!
Pentru 206** lei oferiti lunar in tichete de masa Cheque Dejeuner, societatea economiseste aproximativ 110 lei la fiecare angajat. Aceasta suma reprezinta contravaloarea taxelor catre bugetul general consolidat, in cazul in care salariul net ar fi fost marit cu 206 lei.
* Calculul a fost facut pornind de la un salariu brut de 1.500 lei/luna
** 9,35 lei x 22 (zile lucratoare pe lună) = 206 lei

Avantajele aplicarii sistemului tichetelor de masa:

  salariatii sunt mai motivati si deci mai performanti
  reprezinta un element "cheie" in cadrul negocierii salariale
  puterea de cumparare a angajatilor creste
  se realizeaza economii considerabile pentru societate
  conducerea beneficiaza de o imagine buna in fata echipei 
  adminstrarea este foarte simpla

 

 

Legaturi utile

 
 

Tichete de masa

Cheque Dejeuner Legislatie

 
 
Legea Nr. 142 din 9 iulie 1998
Legea privind acordarea tichetelor de masa.
Publicata in: Monitorul Oficial al Romaniei Nr.260/13.07.1998.
Ordin nr. 135/2010
din 10/02/2010 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 104 din 16/02/2010 privind stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masa pentru semestrul I al anului 2010.
Hotararea Nr. 5 din 14 ianuarie 1999 pentru aprobarea tichetelor de masa.
Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa.
Publicate in: Monitorul Oficial al Romaniei Nr.26/25.01.1999.
 

Tichete de masa

Cheque Dejeuner Specimen si securitate

 
 
Cheque Dejeuner Specimen si securitate

Bonurile valorice sub forma tichetelor de masa trebuie sa indeplineasca anumite elemente de siguranta pentru a putea si folosite de catre salariatii.

Tichetele de masa Cheque Dejeuner 2014 au un nou design iar suportul folosit are cel mai ridicat nivel de siguranta, folosind cele mai noi si mai securizate tehnologii din domeniu.

 

Cele mai importante conditii de siguranta pe care tichetele trebuie sa le aiba imprimate sunt perioada de valabilitate, valoarea acestora, un cadru rezervat referintelor clientului, care trebuie sa cuprinda denumirea angajatorului, codul fiscal, numar de inmatriculare la O.R.C.,seria si codul de bare. De asemenea, pe tichet se pot regasi si nume, prenume si C.N.P. utilizator.


Printre elementele cel mai usor de verificat sunt:holograma speciala, demetalizata, personalizata cu sigla grupului, zona reactiva la razuirea cu o moneda, cerneala termica, care in contact cu caldura isi modifica culoarea de la albastru deschis la alb si microperforatiile de siguranta, usor de identificat la lumina.


Totodata, pe tichete trebuie sa se regasesca si puncte multicolore, prezente in textura hartiei, vizibile la lumina UV, dar si cerneala fluorescenta la lumina UV. Unul dintre elementele definitorii ale tichetelor de masa este „Guilloche”, un model grafic realizat prin calcul informatic, vizibil cu ochiul liber si tiparit cu cerneala fluorescenta si Raster – linii calculate prin calculator – vizibil de asemenea si acesta cu ochiul liber.


Printre ultimele elemente care se regasesc pe bonurile valorice este un spatiu destinat inscrierii datei si aplicarii stampilei unitatii de alimentatie publica unde a fost folosit tichetul, interdictii referitoare la utilizarea tichetelor de masa, stabilite prin lege si ultimul dintre ele denumirea si sediul social al unitatii emitente, date de contact.

 

 

 


Groupe Chèque Déjeuner
© 2012 Cheque Dejeuner